U bevindt zich hier: Vakantiehuizen Belvilla Nordsee  
 BELVILLA
Allgäu
Baden-Württemberg
Beieren
Bodensee
Berlijn/Brandenburg
Duitse Alpen
Eifel
Harz
Hessen
Hunsrück
Lüneburger Heide
Mecklenburg-Vorpommern
Moezel
Niedersaksen
Noordrijn-Westfalen
Nordsee
Ostsee
Rijnland-Pfalz/Saarland
Saksen
Sauerland
Zwarte Woud
Teutoburgerwoud
Thüringen
Weserbergland
Westerwald
 VAKANTIEHUIZEN
atraveo
Basic Travel
Belvilla
Bungalow.net
BungalowSauerland.eu
Center Parcs
Chalet.nu
Cofman
Happy Home
Heeft u al geboekt
Hogenboom Vakantieparken
Interhome
Landal GreenParks
Novasol
OUT! Travel
Roompot Vakanties
Vakantiekoorts
Villa Vacant
VIVALDI Travel
Zoek uw vakantiehuis in:

NORDSEE
  

Met de regio Nordsee bedoelen we de kuststreken langs de Noordzee, waaronder Oost-Friesland, Noord-Friesland, en de De Oost-Friese en Noord-Friese Eilanden. Een interessante regio om eens te bezoeken, vanuit onze vakantiehuizen aan de kust!

Verken de regio Nordsee vanuit onze vakantiewoningen:

Oost-Friesland is het schiereiland grenzend aan Nederland, tussen Dollart (Groningen) en Jadebusen. Het landschap doet hier Nederlands aan, met haar weilanden, koeien, windmolens en dijken met vuurtorens. Maar ook heuvels, hoogveen- en heidevlakten, terpen, bossen en rivieren horen tot het landschapsbeeld van deze streek. Aan de kust liggen mooie stranden, duinen en natuurlijk de waddenzee. Gaat u iets het binnenland in, dan kunt u een bezoek brengen aan de stadjes Emden (Nannen-Kunsthalle), Oldenburg (o.a. het Schloss en Lamberti Kirche), of Bremen (oude havenstad met historisch centrum).

Bezoek vanuit uw vakantiehuis het Waddengebied

De vakantiehuizen die vlak bij zee liggen lenen zich uitstekend voor een heerlijke vakantie in dit gebied, want er valt genoeg te ontdekken. Voor de Oost-Friese Noordzeekust liggen de Oost-Friese Waddeneilanden. Deze eilanden zijn onderdeel van het beschermd natuurgebied van de wadden: het Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer. Dit unieke natuurgebied van 2.400 km. strekt zich helemaal uit tot de zuidelijke Noordzeekust (Cuxhaven), en herbergt wadden, duinen, hoogveengebieden, bos, heide en zoutlandschappen. De 7 waddeneilanden zijn erg in trek bij Duitse toeristen, door hun mooie zandstranden, duingebieden en natuur. Vanuit veel plaatsjes langs de kust tussen Ems en Elbe en tussen Emden en Otterndorf, kunt u boottochten maken naar één van de Waddeneilanden en ook worden er wadloop excursies georganiseerd.

Nog meer te ontdekken aan de Nordseekust:

Vanuit onze vakantiewoningen aan de kust bij Cuxhaven, in het westelijke gedeelte van de Nordsee, is ook van alles te doen. De kuurstad Cuxhaven is de grootste Noordzeebadplaats van Duitsland. Vanuit hier kunt u onder andere deelnemen aan een begeleide wadloop excursie of – per wadwagen (paard en wagen) - een tocht maken naar het waddeneiland Neuwerk of een minicruise om zeehonden te kijken. U vindt hier aan de kust ook verschillende wellnesscentra en kuuroorden. Kuuroord Büsum is bijvoorbeeld een populaire, traditionele kuurbadplaats. Leuk om eens een dagje te ‘kuren’ of relaxen vanuit uw vakantiehuis.

Genieten van de natuur vanuit onze vakantiehuizen

Voor de kust bij St. Peter-Ording en uitstrekkend naar boven tot de Noord-Friese eilanden, ligt het Nationalpark Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer, een uitzonderlijk wadden-natuurgebied. St. Peter-Ording zelfs wordt trouwens ook wel de grootste zandbak van de wereld genoemd, met 12 km. zandstrand. Hier bevindt zich ook het het informatiecentrum van het nationale park, waar u meer leert over de boeiende levenswereld van de Wadden. Wat u ook kunt doen is een tripje naar één van de Noord-Friese eilanden. Het grootste en meest noordelijk gelegen eiland is Sylt. Hier ligt ook een mooi natuurgebied met duinen, mooie witte zandstranden en steile kusten, en huisjes met rieten daken. Helgoland staat bekend om haar rode rotsen. De bekendste rots is de 40 m. hoge Lange Anna. Heeft u meer tijd over, dan kunt u nog wat uitstapjes maken naar de historische stadjes Lübeck of Schleswig.


 
Vakantiehuizen aan de Nordsee


 

Hotels Berlijn | Hotels Munchen | Hotels Dusseldorf |Hotels Dresden | Auto huren | Hotels Duitsland|Stedentrips Duitsland |Links | Sitemap