U bevindt zich hier: Vakantiehuizen OUT! Travel Hessen  
 OUT! TRAVEL
Hessen
Hunsrück
Eifel
Moezel
Sauerland
Harz
Westerwald
Saarland
Bayerischer Alpen
Zwarte Woud
Beierse Woud
 VAKANTIEHUIZEN
atraveo
Basic Travel
Belvilla
Bungalow.net
BungalowSauerland.eu
Center Parcs
Chalet.nu
Cofman
Happy Home
Heeft u al geboekt
Hogenboom Vakantieparken
Interhome
Landal GreenParks
Novasol
OUT! Travel
Roompot Vakanties
Vakantiekoorts
Villa Vacant
VIVALDI Travel
Zoek uw vakantiehuis in:

HESSEN
 Wald- en Bergland in Midden-DuitslandVeelzijdig Hessen

U vindt OUT! o.a. aan het stuwmeer bij Kirchheim, aan de rand van Sauerland en Naturpark Vogelsberg. In het Knüllgebergte in het prachtige groene hart van Duitsland. In Hessen treft u een landschap met (vulkanische) bergen, bossen en burchten en vele dorpjes met vakwerkhuizen. Dit hart van Duitsland imponeert en wordt gevormd door deelstaat Hessen met haar prachtige Hessische Berglandschap en rijke cultuur. Er zijn vele attracties voor de kinderen en veelzijdige, mooie themaparken. Voor de golfers is Hessen een Walhalla. Er zijn maar liefst 37 schitterende golfbanen. Kirchheim is een goed centraal vertrekpunt.


De vakantiegebieden

Onder de verzamelnaam Hessen vindt U de gebieden Kasseler Land, Waldhessen, Werra-Meissner- Kaufungerwald, Kurhessisch Bergland en het Marburgerland. Maar ook de Rhön en het Natuurpark Hoher Vogelsberg behoren tot Hessen. Het door de gebroeders Grimm beschreven sprookjeskasteel van Doornroosje bevindt zich in het Reinhardswald in het Kasseler Land. Hessen kent maar liefst vier natuurparken. Middelpunt is natuurlijk de gezellige stad Kassel, die rijk is aan interessante musea en mooie parken. Voor superlatieven kunt U het beste naar Waldhessen reizen. Hier bevindt zich de grootste burcht van Hessen (Burg Herzberg bij Breitenbach), het eerste snelwegzwembad bij Kirchheim en het grootste biervat ter wereld in Kirchheim-Reimboldshausen. Het biervat is leuk en sfeervol ingericht als restaurant. U kunt er goed en niet al te duur eten. Meer: in Bad Hersfeld staat de grootste kerkruïne ter wereld, de Stiftsruïne. Daarnaast zijn de oudste kerkklokken van Duitsland te bezichtigen in de Katharinatoren, die elk jaar de Lullufeesten inluiden.


Wandelen, mountainbiken, wintersporten...

In Werra-Meissner-Kaufungerwald steekt de Hohe Meissner boven alles uit. Op deze Hessische berg kan in de winter wintersport worden beoefend. Uw vakantie is mogelijk te kort om de vele wandelroutes in dit gebied af te leggen. In het noorden van het Kurhessisches Bergland ligt het natuurpark Habichtswald met interessante flora en fauna. Ten westen daarvan vindt U het Kellerwald. Schwalm/Knüll in het zuidoosten is een eldorado voor bosliefhebbers, wandelaars en ruiters. Met elke stap romantischer en mooier. 'Hoge bergen, geen kale heuvels, maar veelvuldig groen getooid'; dit zijn de woorden die sprookjesschrijver Jacob Grimm 1802 gebruikte om de streek Marburg-Biedenkopf te beschrijven. Grimm studeerde in de levendige universiteitsstad Marburg (in de buurt van Kirchheim), die nog steeds een bonte cultuurscene bezit. Zodra het flink sneeuwt verandert het Marburgerland, gelegen aan de bovenloop van de rivier de Lahn, in Langlaufland. Er worden loipen getrokken en op de Sackpfeife (674 meter) is een wintersportcentrum met lift.

Met de twee hoogste bergen Eisenberg (636 m.) en het Knüllköpfchen (634 m.), biedt het Hessische middengebergte ideale en veelzijdige wintersportmogelijkheden met ski-, langlaufmogelijkheden en rodelbanen. Skiliften en skipistes vindt U bij de Eisenberg (10 km.) en in Neukirchen (20 km.). Het skigebied heeft 2 skipistes en 2 langlaufloipen. De pistes, rodelhellingen en loipes hebben verlichting. De skischolen voor beginners en enigszins gevorderden lokken ieder jaar vele wintersportliefhebbers naar deze regio. Langlaufen kunt U in het prachtige uitgestrekte natuurgebied rondom Kirchheim. Langlaufloipen bevinden zich in Oberaula en Olberode (10 km.). De Hoch-Knüll-Loipe in Schwarzenborn is 1 van de 10 verschillende natuurloipen met een lengte van 6.2 km. De loipe verloopt over wegen die voornamelijk in het bos liggen en de moeilijkheidsgraad is licht tot middelzwaar (blauw). Als het winter is in de Knüll-regio en er voldoende sneeuw ligt, kunnen langlaufliefhebbers zich aan de stadsrand van Schwarzenbron uitleven op een 6,2 km lange loipe (circuit). Op een hoogte van tussen de 520 en 560 m. heeft deze loipe een lichte tot gemiddelde moeilijkheidsgraad (blauwe loipe).

Er zijn vele wegen die door het vakantieland Hessen in het hartje van Duitsland voeren. Langs routes waar heel wat te beleven valt krijgt U romantische vakwerkstadjes gepresenteerd, evenals als bruisende steden met hun geheel eigen charme. Met 41 % bos is Hessen de Duitse deelstaat met het grootste aandeel aan bossen en is de natuur nooit ver weg. De "Romantische Route", de "Sprookjesachtige Route" en de "Historische Route" voeren door fantastische landschappen naar oorden die rijk zijn aan cultuur, geschiedenis en architectuur. De trajecten waarbij van station tot station steeds weer iets nieuws te ontdekken en te beleven valt, vormen suggesties voor dagtrips en langere reizen. De te verkrijgen overzichtkaarten helpen u bij de voorbereiding van de uitstapjes. Tip: neem eens deel aan een stadsrondleiding!

Naast de drie genoemde routes voeren er nog meer bekende vakantiewegen, zoals bijvoorbeeld de "Duitse Vakwerkroute", de "Duitse Lanenroute", de "Duitse Limesroute" en de "Duitse Sprookjesroute" dwars door Hessen.

Talrijke fietswegen zorgen ervoor dat Hessen op twee wielen zeer goed 'te ervaren' is. Over een totaal van 2.400 km, verbindt het netwerk van Hessische lange fietspaden idyllische rivierdalen met de oorspronkelijke heuvelreeksen Rhön, Odenwald, Vogelsberg en Taunus. Negen lange fietspaden, aangevuld door de Lahndal- en Werrtal-fietsweg alsmede talrijke regionale routes leiden van Noord naar Zuid en van West naar Oost.

Interessante themapaden werpen licht op een rijk cultureel erfgoed. Weer andere wandelpaden maken het mogelijk de schoonheid van de natuur te beleven en zijn in dat kader zelfs door experts getest en onderscheiden. De Rhön, Vogelsberg, Knüll-gebergte, Habichtswald en Burgwald, de dalen van Lahn en Werra, al deze klinkende namen en hun natuurrijk wandelaanbod wachten erop om door U ontdekt te worden. Daarbij onderscheiden de wandelregio's van Hessen zich door hun rijk geschakeerde landschappen van het middelgebergte.

meer informatie


 

Hotels Berlijn | Hotels Munchen | Hotels Dusseldorf |Hotels Dresden | Auto huren | Hotels Duitsland|Stedentrips Duitsland |Links | Sitemap