U bevindt zich hier: Vakantiehuizen OUT! Travel Moezel  
 OUT! TRAVEL
Hessen
Hunsrück
Eifel
Moezel
Sauerland
Harz
Westerwald
Saarland
Bayerischer Alpen
Zwarte Woud
Beierse Woud
 VAKANTIEHUIZEN
atraveo
Basic Travel
Belvilla
Bungalow.net
BungalowSauerland.eu
Center Parcs
Chalet.nu
Cofman
Happy Home
Heeft u al geboekt
Hogenboom Vakantieparken
Interhome
Landal GreenParks
Novasol
OUT! Travel
Roompot Vakanties
Vakantiekoorts
Villa Vacant
VIVALDI Travel
Zoek uw vakantiehuis in:

MOEZEL
  

De Moezel, fraai landschap, sfeervolle ambiance

De Mosel (op z'n Duits) komt op het drielandenpunt (Luxemburg, Frankrijk, Duitsland) de bondsrepubliek binnen en stroomt sterk kronkelend langs de mooiste wijnbouwhellingen, door prachtige stadjes naar Koblenz. Daar gaat de rivier over in de Rhein. De kronkeling is zo sterk dat bij een boottocht vanuit Pünderich, met aan bakboordzijde de Marienburg, U na maar liefst 12 kilometers stroomafwaarts, wederom de Marienburg voorbijglijdt... U bent slechts 500 meter verder.Rode wijn, witte wijn, Rosé en blaasmuziek

De Moselstreek is een toeristische topbestemming. Qua vertier kent de regio hoogseizoen van de eerste zomermaarden t/m oktober. Het najaar staat natuurlijk volledig in het teken van de wijnoogst. De wegen worden overbevolkt door wijnboeren op smalle traktoren met aanhangers vol met de hand geplukte druiven. De toeristen in de bermen hebben er weinig oog voor. Zij zoeken onder de vele walnootbomen langs de oevers van de Mosel de pas gevallen vruchten. In de horeca proeft U de invloed van regio en seizoen.


Aan de Mosel proeft U de seizoenen

In de weekenden van voor- tot najaar, vieren de lieflijke wijnplaatsjes beurtelings hun voorjaars-, dorps-, straat- en wijnfeesten. De blaasmuziekliefhebber wil er niets van missen! Vanaf de adventtijd verkeren de oogstrelende wijnstadjes in prachtige kerst- en wintersfeer.


Ook voor mountainbiker en wandelaar

De autovrije weggetjes door de gehelde wijngaarden staan garant voor schitterende panoramawandelingen en stevige mountainbiketochten. Wilt U het wat rustiger aan doen? Ook op de vlakke fietspaden direct aan de Mosel hoeft U niets te missen.


Vakwerk

'Rijke' wijnstadjes met imposante burgruïnes, zoals Traben-Trarbach met mooie oude villa's van oude wijnfamilies en Bernkastel-Kues met prachtige vakwerkarchitectuur, zijn twee centraal gelegen aanraders. Vanuit dit gebied pikt U echter ook al het goede van de Eifel en Hunsruck mee.

meer informatie


 

Hotels Berlijn | Hotels Munchen | Hotels Dusseldorf |Hotels Dresden | Auto huren | Hotels Duitsland|Stedentrips Duitsland |Links | Sitemap