U bevindt zich hier: Vakantiehuizen OUT! Travel Sauerland  
 OUT! TRAVEL
Hessen
Hunsrück
Eifel
Moezel
Sauerland
Harz
Westerwald
Saarland
Bayerischer Alpen
Zwarte Woud
Beierse Woud
 VAKANTIEHUIZEN
atraveo
Basic Travel
Belvilla
Bungalow.net
BungalowSauerland.eu
Center Parcs
Chalet.nu
Cofman
Happy Home
Heeft u al geboekt
Hogenboom Vakantieparken
Interhome
Landal GreenParks
Novasol
OUT! Travel
Roompot Vakanties
Vakantiekoorts
Villa Vacant
VIVALDI Travel
Zoek uw vakantiehuis in:

SAUERLAND
  

Sauerland, vierseizoenen-vakantieland!

Ten zuid-oosten van Dortmund ligt het bij veel Nederlanders geliefde Sauerland, vol karakteristieke vakwerkhuizen. Het beboste bergland kent talloze snelstromende riviertjes. De stuwmeren hebben de watersport naar het Sauerland gehaald. Ook de wintersport kan hier intensief worden beoefend.Belangrijk wintersportgebied

De meeste OUT!-vakantiehuizen liggen in het zogenaamde Hochsauerland. Met bijna 1 meter sneeuw en 100 sneeuwdagen per jaar, het grootste en belangrijkste wintersportgebied ten noorden van de Alpen. En een flink arsenaal aan sneeuwkanonnen zal die titel met verve verdedigen. Het gebied rondeom de 841 meter hoge 'Kahler Asten' kent maar liefst 55 skipistes en 200km aan loipen. Vanaf de top kijkt U over het zogenaamde 'land van 1000 bergen' tot aan de Feldberg in de Taunus, de Wasserkuppe in de Rhön en de Brocken in de Harz. Gelijktijdig!


Unieke natuur, ook voor de buitensporter

Het gebied rondom de 'Kahler Asten' kent eveneens een bijzondere flora. Er zijn voor de bezoekers speciale 'leerpaden' uitgezet. Eén van de belangrijkstre centra van het Sauerland is natuurlijk het bekende Winterberg. U vindt er alle voorzieningen. Skischansen, rodelbanen (zomer en winter), een schaatshal enz.. Laat U de stad liever voor wat ze is, bijvoorbeeld om U te verbazen over het Sauerlandse fenomeen de 'Bachschwinde'?

Onderneem eens een stevige wandeling naar de oorsprong van de Ruhr. Bezoek het skispringen in februari of het jaarlijkse mountainbike spektakel met of rondom pinksteren te Willingen. Rond Winterberg, is de zogenaamde MTB-Arena gecreëerd, een netwerk van 1100km gedocumenteerde route, dwars maar verantwoord en exclusief voor MTB'ers door de vrije natuur. O.a. voor de Deutsche Downhill-Meisterschaften. Een 'Bachschwinde' is trouwens het fenomeen waarbij een klein riviertje plotseling in de grond 'verdwijnt' om een stuk verderop plotseling weer op te duiken.


Brede toeristische faciliteiten

Olsberg en Winterberg, Fort Fun te Bestwig en niet te vergeten het Panoramapark Sauerland, prachtig gelegen in het Rothaargebergte ook wel het mooiste attractiepark van Duitsland genoemd. Reizen door het Sauerland is geen probleem. In een aantal plaatsen betaalt U toeristenbelasting. Daarvoor krijgt U vrij vervoer per bus door de gehele streek. Ideaal om U bijvoorbeeld terug te laten brengen na een lange wandeling over het 160km lange Rothaarbergpad, een hoog gelegen steil bergpad vergelijkbaar met de Schwarzwald-Höhenweg. Een goede reden om niet te gaan wandelen zou trouweens de Sauerlandkaart-korting kunnen zijn op de huur van Uw mountainbike.

meer informatie


 

Hotels Berlijn | Hotels Munchen | Hotels Dusseldorf |Hotels Dresden | Auto huren | Hotels Duitsland|Stedentrips Duitsland |Links | Sitemap