U bevindt zich hier: Vakantiehuizen OUT! Travel Saarland  
 OUT! TRAVEL
Hessen
Hunsrück
Eifel
Moezel
Sauerland
Harz
Westerwald
Saarland
Bayerischer Alpen
Zwarte Woud
Beierse Woud
 VAKANTIEHUIZEN
atraveo
Basic Travel
Belvilla
Bungalow.net
BungalowSauerland.eu
Center Parcs
Chalet.nu
Cofman
Happy Home
Heeft u al geboekt
Hogenboom Vakantieparken
Interhome
Landal GreenParks
Novasol
OUT! Travel
Roompot Vakanties
Vakantiekoorts
Villa Vacant
VIVALDI Travel
Zoek uw vakantiehuis in:

SAARLAND
  

Saarland: geen Frankrijk, geen Duitsland maar vakantieland!


Zuidwestelijk van de Duitse Eifel, ingeklemd tussen Mosel en Hunrück, in het lieflijke drielandengebied Duitsland-Frankrijk, Luxemburg, vindt U het Saarland.


Meanderende waterwegen en fraaie Panoramastraßen

De Saar doorsnijdt sterk kronkelend een heuvelachtig en gevarieerd landschap van wijnbouw, velden en bossen. Rondvaartboten nodigen uit voor prachtige panoramatochten. Of huur eens een bootje op de kronkelende Blies, de woelige Nied of de wat dromerige Ill. Over de weg geniet U van het Saarland langs de van oudsher zeer aantrekkelijke toeristische routes als de Saar-Riesling-Straße, de Eichenlaubstraße of de Moselweinstraße.


Imposante burchten, knusse stadjes, aangename meren

Het Saarland is een gebied van burchten (zoals ruïne Schloß Dachstuhl) en meren (Losheim, Bostal, Noswendel en Kellersee) en knusse stadjes en dorpjes. Met name op de Bostalsee en de Losheimer See komen surfers en zeilers goed aan hun trekken.


Van Kurbad tot Erlebisbad

De heilzame krachten van het Saarlandse water ontdekken kuurgasten middels de watertherapieën van de Hochwaldklinieken of gezondheidscenrum Saarschleife. De interesse van de jongere gasten gaat welllicht eerder uit naar de maar liefst 50 zwembaden met attracties in het eigenlijk relatief maar kleine Saarland.


Van tourtocht tot mountainbiketrack

De oevers van de waterwegen vormen de basis van een fietsnetwerk voor het hele gezin. Meer 'landinwaarts' vindt U in het Saarland de uitdagende trajecten. Zo is mountainbikecenrum St. Wendel al jaren het decor voor wereldcupevenementen.


Van de Franse tot de Romeinse tijd!

De streek kent vele sporen (gebouwen, musea e.d.) uit de tijd dat het Saarland wisselend bij Frankrijk dan wel Duitsland hoorde. Echter al veel eerder werd er om het Saarland gevochten. De Romeinen lieten er ook hun sporen achter getuige de fraaie villa's en thermen. In Nennig vinden we de grootste Romeinse mozaïkvloer van Europa.


Centrale vakantiebestemming

De vakantiehuizen en vakantiewoningen van OUT! liggen centraal in het Saarland en vormen daarom een prima uitvalsbasis voor uitstapjes naar bijv. Luxemburg en Trier.

meer informatie


 

Hotels Berlijn | Hotels Munchen | Hotels Dusseldorf |Hotels Dresden | Auto huren | Hotels Duitsland|Stedentrips Duitsland |Links | Sitemap