U bevindt zich hier: Stedenreizen GaSamen Berlijn  
 GASAMEN
Berlijn
Dusseldorf
Keulen
München
 STEDENREIZEN
GaSamen
NS Hispeed
OAD
Pharos Reizen
Van Nood
Stedentrips.nl
Weekend Company

BERLIJN
 
Berlijn.nl


  

In geen enkele andere stad is het contrast tussen het verleden en heden zó indrukwekkend en zó groot als in de Duitse hoofdstad. Maar niet alleen de Berlijnse cultuur is indrukwekkend. Het uitgebreide aanbod van winkels, moderne architectonische hoogstandjes, een wereldkeuken, de hipste clubs en mooiste parken maken Berlijn tot een onvermoeibare metropool.


GaSamen Berlijn in

Brandenburger Tor & de Reichstag

Hier werd begonnen met de bouw én de afbraak van de Berlijnse Muur. Het is de Eiffeltoren van Berlijn, het bekendste monument van de stad: de Brandenburger Tor. Op loopafstand van deze boog, waarop de Griekse Godin Victoria in haar strijdwagen zit, ligt de Reichstag. Op dit Berlijnse parlementsgebouw is een glazen koepel geplaatst waarin via wenteltrappen naar de top gelopen kan worden. Tip: Ga 's avonds, want het uitzicht over de verlichte stad is sehr schön (én romantisch!).


East Side Gallery

Jarenlang werden families van elkaar gescheiden door de 45,3 kilometer lange, zwaar bewapende Berlijnse Muur. Pas in 1989 stormde een uitzinnige menigte op de Muur af; de sloop was begonnen! Vandaag is het enige overblijfsel de East Side Gallery, een stuk muur van 1200 meter met graffiti en schilderwerken. Mocht het lekker weer zijn, pak er dan een strandstoel bij, want rondom de Berlijnse Muur zijn inmiddels ook stadsstranden aangelegd.


Schloss Charlottenburg

Hadden we allemaal maar zo'n gulle echtgenoot als Frederik III, want hij gaf zijn vrouw Sophie-Charlotte dit 'bescheiden zomerhuisje' cadeau. Dit zomerhuisje, Slot Charlottenburg, is door latere koningen uitgebreid met nog meer vleugels en kamers, die allemaal hun eigen openingstijden en entreeprijzen hebben. Wat vooral niet gemist mag worden is het prachtige Schlosspark en de Neue Flügel, waar Frederik de Grote met zijn vrouw woonde.


Botanischer Garten

Dat Berlijn één van de groenste wereldsteden is, wordt nog meer benadrukt door de Botanischer Garten. Met 43 hectare en ruim 20.000 planten is dit 's werelds grootste Botanische Tuin. Er zijn maarliefst 16 kassen, waaronder een tropische, een Mediterrane en één speciaal voor cactussen. Ook is hier een Botanisch Museum te vinden. Eén ding is duidelijk: neem hier vooral de tijd en gun de ogen en neus de kost!


Gendarmenmarkt

Middenin hartje Berlijn ligt het plein Gendarmenmarkt, dat met recht één van de mooiste pleinen in Europa genoemd mag worden. Zowel links als rechts staan twee identieke kerken, de Deutscher Dom en de Französischer Dom, met in het midden het fraai prijkende Konzerthaus. Een ander plein dat de moeite waard is, ligt aan Unter den Linden: Bebelplatz met de Hedwigskathedrale als achtergrond


Mauer-Museum Haus am Checkpoint Charlie

Toen de bouw van de Berlijnse Muur begon, werd dit museum geopend. Het vertelt de gruwelijke geschiedenis van de Muur, zoals de ontsnappingspogingen van vele Berlijners: ze verstopten zich in geheime laadruimtes van auto's, vlogen eroverheen of groeven tunnels. Ook is hier een reconstructie van Checkpoint Charlie te vinden, de bekendste grensovergang tussen Oost en West, en Topographie des Terrors, een erg indrukwekkende fototentoonstelling over de nazi-terreur


Museumnacht

Wie er al in zijn lycra met glitters versierde pakje niet al te best uitziet om al housend de Love Parade te bezoeken, kan altijd naar een ander groot cultureel evenement: de Museumnacht! Tweemaal per jaar openen zo'n 90 musea de deuren tot 02:00 's nachts. Naast de gebruikelijke tentoonstellingen, zijn er tijdens deze nacht in veel musea speciale evenementen en entertainment.


Museuminsel

Het wereldberoemde Museum Eiland ligt tussen de rivier de Spree en Kupfergraben. Het complex bestaat uit vijf verschillende gebouwen en begint met het Alte Museum. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd bijna 70% van het Museuminsel met de grond gelijk gemaakt. Inmiddels is het complex vrijwel geheel in de oude staat hersteld. In 2001 is de Alte Nationalgalerie (het meest indrukwekkende gebouw) weer geopend met een nieuwe presentatie van haar collectie die gewijd is aan de 19e eeuwse kunst. Het Bodemuseum is in 2006 opnieuw geopend en is de volgende stap van dit langdurige project.


Pergamonmuseum

Het Pergamonmuseum wordt vaak in één adem genoemd met het Parijse Louvre en het British Museum als het gaat om 's werelds beste archeologische musea. Het juweeltje van het museum is het Pergamonaltaar dat stamt uit 165 v. Chr.. Hier is het museum omheen gebouwd en dankt het haar naam ook aan.


Gemäldegalerie

De beste Europese kunst uit de 13e tot de 18e eeuw is ondergebracht in de Gemäldegalerie, die terug te vinden is in het Kulturforum op de Potsdamer Platz. Onze Rembrandt neemt een centrale positie in het museum in, maar ook van Eyck, Vermeer, Bruegel, Caravaggio en Rubens zijn hier volop vertegenwoordigd. Met alleen al 1000 meesterwerken in de hoofdgalerie is dit museum een must voor kunstliefhebbers.


 
 

Hotels Berlijn | Hotels Munchen | Hotels Dusseldorf |Hotels Dresden | Auto huren | Hotels Duitsland|Stedentrips Duitsland |Links | Sitemap