U bevindt zich hier: Stedenreizen GaSamen Dusseldorf  
 GASAMEN
Berlijn
Dusseldorf
Keulen
München
 STEDENREIZEN
GaSamen
NS Hispeed
OAD
Pharos Reizen
Van Nood
Stedentrips.nl
Weekend Company

DUSSELDORF
 

Dusseldorf.nl


  

Als er één periode is dat je absoluut naar Düsseldorf moet, dan is het wel rond de Kerst! Meer dan 250 prachtige versierde kersthutjes bepalen momenteel het straatbeeld. Fonkelende lichtjes en de geur van glühwein, dennenaalden en kaneel maken het echte kerstgevoel compleet in de rijkste stad van Duitsland. Heb jij je hotel al geboekt?


GaSamen de stad in

De stad is relatief klein en daardoor zijn de highlights prima aan te lopen. Met 5 bruggen worden de linker- en rechteroever van de Rijn met elkaar verbonden. De meest bekende brug is de Oberkasseler Brücke. Eén van de wijken die beslist een bezoekje waard is, is de Medienhafen. Tien jaar geleden was het erg armoedig, maar na een flinke opknapbeurt is het nu de meest moderne en artistieke wijk van de stad!


de Rijntoren

Hét grote symbool van Düsseldorf is de 234 meter hoge Rijntoren (Rheinturm). Bovenin zitten een restaurant en een uitkijkplatform. Aan de buitenkant zitten gele en rode lampjes, deze vormen 's werelds grootste decimale klok. Net aangekomen? Het uitzicht vanaf de toren biedt een mooie gelegenheid om eens goed te kijken hoe de stad in elkaar steekt.


Rheinuferpromenade

Tot 1993 raasden er dagelijks zo'n 55000 auto's langs de Rijn. Toen werd de Rijnoevertunnel gebouwd, die de bewoners van Düsseldorf hun boulevard terug gaf. Na een flinke opknapbeurt is dit nu dé grote trots van de Düsseldorfers. Langs het water gebeurt van alles: mensen skaten, wandelen, kletsen, laten de hond uit, of zitten gewoon lekker naar elkaar te loeren vanaf een bankje.


Hofgarten

Behoefte aan een beetje groen? Ga lekker relaxen in de hoftuin van het rococopaleis Jägerhof. Dit was het eerste publieke park in Duitsland. In het oudste deel van deze 'groene long' bevindt zich een vijver met daar midden in het standbeeld van de "Jröne Jong". 's Avonds zijn het standbeeld en het paleis prachtig verlicht. Het park ligt in hartje centrum en is dus prima bereikbaar.


Benrath Paleis & Slot Dyck

Twee prachtige kastelen, een park met een vijver, een grote Engelse landschapstuin en een Franse barokke tuin vormen samen een plaatje dat je normaal alleen in films ziet. Ga romantisch picknicken onder de oude bomen, struin wat rond tussen de beelden of haal je neus op in de bloemen- en kruidentuinen. Beide kastelen bieden een breed programma: tuinmarkten, parkconcerten, de nacht van de 1000 kaarsen, openlucht jazz, speciale kerstevenementen en meer...


Japanse EKO-Huis

Düsseldorf heeft het hoogste percentage aan Japanse inwoners van Europa. Een Boeddhistische tempel (de enige Japanse tempel in Europa), een Japanse tuin en een huis in traditionele Japanse stijl met tea room vormen samen het EKO-huis. De belangrijkste functie is de culturele uitwisseling tussen het oosten en het westen. Activiteiten die regelmatig plaats vinden, zijn: boeddhistische festivals, thee ceremonies, tuinfeesten met muziek, theatervoorstellingen en concerten.


 

Düsseldorf is het beste adres in Duitsland voor moderne, gekke, prikkelende, maar ook klassieke en internationale kunst. Een groot deel van de musea en galerijen zit bij elkaar en wordt daardoor ook wel de 'kunstas' genoemd. Hier zitten o.a. het Kunstmuseum, het Kunstpalast, de Kunstakademie, de Kunsthalle met Kunstverein en de Kunstsammlung NRW. Een bijzondere mix van prominente musea!


K20 en K21

De collecties in de musea K20 en K21 bevatten eerste klas meesterwerken en genieten daardoor grote bekendheid in de museumwereld. Het K20 herbergt de collectie Klassiek Modernen met schilderijen van Picasso, Matisse, Mondriaan, Leger en Klee. Museum K21 is gehuisvest in het voormalige Ständehaus en biedt een overzicht van internationale kunst vanaf de jaren '70. Hier zijn o.a. foto's, sculpturen en video-installaties te zien.


Stadtmuseum

Het Stadtmuseum ontrafelt de geheimen van Düsseldorfs verleden. Een erfenis van olieschilderijen was in het jaar 1873 de aanleiding voor de oprichting van de collectie. Het is nu het oudste museum van Düsseldorf. Op 3 verdiepingen wordt een mix van objecten uit de vroege oudheid tot aan het heden tentoongesteld. Ontdek hoe Düsseldorf geworden is tot wat het nu is!


Kunststof Museum

Het aparte aan dit museum is dat het mobiel is: de tentoonstellingen worden constant ingepakt en opgesteld op ongebruikelijke locaties zoals winkelcentra en foyers van bioscopen. Alles wat maar van kunststof is, is in de collectie opgenomen, van wc-brillen tot een uitmuntende serie klassieke designerstoelen. De site geeft alvast een voorproefje. Liever de collectie in het echt bekijken? Kijk op de site op welke lokatie het 'museum' nu weer te vinden is!


KIT - Kunst im Tunnel

Tunnels luguber? Welnee! In het helder verlichte KIT, letterlijk kunst in de tunnel, staan of hangen hedendaagse kunstobjecten tentoongesteld. De 850 m2 grote tunnelruimte ligt pal onder de vernieuwde Rheinuferpromenade. Boven de KIT ligt het populaire Café Curtiz, ontworpen door de studio Prof. Fritschi Stahl Baum. Het KIT is een onderdeel van de Kunsthal van Düsseldorf.


Museum voor Europese Tuinkunst

Kasteel Benrath is sinds 2002 verrijkt met het unieke Museum voor Europese Tuinkunst. Aan de hand van schilderijen, sculpturen, beelden, schaalmodellen, boeken en moderne media worden stijlvormen en onderwerpen van de tuinkunst voorgesteld. Kijk hoe groen de vingers van de Europeanen waren in de antieke oudheid en doe inspiratie op bij de tuinmodes van vandaag.


 

Hotels Berlijn | Hotels Munchen | Hotels Dusseldorf |Hotels Dresden | Auto huren | Hotels Duitsland|Stedentrips Duitsland |Links | Sitemap