U bevindt zich hier: Stedenreizen GaSamen München  
 GASAMEN
Berlijn
Dusseldorf
Keulen
München
 STEDENREIZEN
GaSamen
NS Hispeed
OAD
Pharos Reizen
Van Nood
Stedentrips.nl
Weekend Company

MÜNCHEN
 

Munchen.nl


  

Geen stad ter wereld waar oude tradities zó goed hand in hand gaan met het moderne. Oktoberfest en Opera, de Biertuinen en de Pinakothek, maar ook: ultrahippe winkelstraten waarmee je je dagen makkelijk kunt vullen en culinaire hoogstandjes die uiteenlopen van de traditionele Weisswurst tot internationale haute cuisine. München is een stad waar iedereen zich vermaakt!


GaSamen Munchen in

München heeft een prachtige historische kern, Altstadt genaamd, waar de meest imposante gebouwen terug te vinden zijn. Daarnaast heeft de stad een reusachtig romantisch park dat het New Yorkse Central Park op alle vlakken overschaduwt. Wil je de stad verkennen op de échte Beierse manier? Ga dan mee met Mike's fietstour, die alle hot spots op een (te) gekke manier aandoet.


Englischer Garten

Het New Yorkse Central Park is er niks bij! Deze 'Garten' (tuin) is, zoals de naam al zegt, ontworpen in Engelse stijl. Dat houdt in: geen strak ontworpen tuintjes vol symmetrie, maar romantische, parkachtige landschappen en lieflijke meertjes. De inwoners van München zijn hier maar al te graag te vinden. En nee, dat is niet omdat er hier zonder enige gêne naakt gezonnebaad mag worden. In het park liggen vier bekende biertuinen: Chinesischer Turm, Seehaus, Hirschau en Aumeister!


fietsen in München

Zowel beroemd als berucht in München: de fietstour van Mike. Stap op je fiets en bereid je voor op een tocht vol bezienswaardigheden, (te) gekke gidsen cq entertainers en biertuinen (mag wel, hoeft niet). Tours vinden van 15 april t/m 31 augustus om 11:30 en 16:00 plaats en in de lente en herfst om 12:30. Reserveren is niet verplicht, maar wordt aangeraden in het hoogseizoen. Verzamelpunt: onder de toren van de Oude Stadshal.


Hofbräuhaus

Uitgaansgelegenheid voorbij: het Hofbräuhaus! Lang geleden (zo'n 500 jaar) had hertog Wilhelm V een klagend volk. Het bier uit München was niet lekker en moest daarom (helemaal) uit Einbeck geïmporteerd worden. Raadsleden opperden het plan om München een eigen (koninklijke) brouwerij te schenken. De hertog was zo verheugd met het plan, dat hij dezelfde dag nog opdracht gaf voor het ontwerp. Laat het eten voor wat het is en geniet vooral van een heerlijk biertje in deze gigantische brouwerij!


Marienplatz

Wat de Dam voor Amsterdam is, is de Marienplatz voor München. Het hart van de stad waarop de meest indrukwekkende schatten zijn verzameld. Hoogtepuntje van het plein is het Neue Rathaus, waar om 11 uur, 12 uur en 5 uur (in het hoogseizoen) de poppen van het klokkenspel een ware show opvoeren. Prima beginpunt voor jullie stedentrip München


Neuschwanstein

Het nalatenschap van een echte sprookjeskoning. Op slechts 18-jarige leeftijd werd Koning Ludwig II gedwongen de troon over te nemen na de dood van zijn vader. Veel te jong en onervaren trok Ludwig zich terug uit 'de echte wereld' en liet een sprookjeskasteel bouwen waar hij echt zichzelf kon zijn. Velen zeggen dat hij liever voor altijd in een sprookjeswereld wilde leven, want op 21-jarige leeftijd werd hij dood gevonden. Kort na zijn dood werd het kasteel opengesteld voor publiek. Er wordt zelfs gesuggereerd dat Neuschwanstein de grote inspiratiebron is geweest voor het kasteel van Disney.


 

Naast een geweldig uitgaansleven, een overdosis aan winkels en een prachtig stadshart heeft München ook een kunstcollectie waar je 'u' tegen zegt. Wat te denken van de drie Pinakotheken, waarin kunstwerken van de beste artiesten ter wereld te vinden zijn. Ook het Deutsches Museum is 's werelds grootste in haar soort. En dan hebben we het nog niet eens over de prachtige kastelen en paleizen gehad...


Deutsches Museum

Een absolute must voor liefhebbers van wetenschap en techniek, want hier ligt 's werelds grootste museum gewijd aan deze onderwerpen. Meer dan 100.000 objecten vanaf de Steentijd tot aan het heden vormen dit enorm leerzame museum, dat zowel voor kinderen als volwassenen een echte aanrader is. Ook het Verkehrszentrum behoort tot dit museum en is volledig gewijd aan voertuigen, van ouderwetse locomotief tot hypermoderne helicopter.


Haus der Kunst

Dit museum was het allereerste monument dat door het nazi regime gebouwd werd. Ook tijdens de oprichting in 1937 diende het als een museum, toen nog onder de naam Haus der Deutschen Kunst. Het huisvestte -volgens Hitler en aanhang- de allerbeste Duitse kunst. Tegenwoordig worden hier geweldige (wisselende) exposities gehouden van verschillende (zowel Duitse als niet-Duitse) artiesten. Naast een museum zit er in dit gebouw ook een.. discotheek!


Alte & Neue Pinakothek

Twee aparte musea met twee totaal verschillende collecties, maar één grote overeenkomst: ze zijn allebei van absolute wereldklasse. De Alte Pinakothek huist 's werelds oudste kunstcollecties, vanaf de Middeleeuwen tot het einde van de rococo periode. Hier vind je meer dan 800 topstukken van o.a. Titian, Frans Hals en Rubens. De Neue Pinakothek bezit schatten van onder meer Monet, Pissaro, Renoir, Cézanne en van Gogh, over de periode van de 18e t/m de 20e eeuw. Need we say more?


Pinakothek der Moderne

Na de Alte en Neue Pinakothek, heeft München nu ook Duitslands grootste museum voor moderne kunst. Schrik niet als je computer hier als antiek kunstwerkje wordt geëtaleerd, hier draait alles om nieuw, nieuwer, nieuwst! Deze Pinakothek bestaat uit 4 musea die iedereen verrassen met kunst tot het modernste design. Natuurlijk komt alles uit de 20e en 21e eeuw


Schloss Nymphenburg

Ooit het prachtige 'vakantiehuisje' van de Ferdinand Maria van Beieren. Na de geboorte van zijn zoon gaf hij in 1664 opdracht tot de bouw voor dit barokke juweeltje. Door de jaren heen werd het paleis uitgebreid met de meest prachtige paviljoenen en tuinen. Huidige nakomeling van de familie, Franz van Beieren, woont vandaag de dag zelfs nog steeds in een bijgebouw. Bezoek een deel van de kamers of één van de musea die over dit slot verspreid zijn, zoals die in de Koninklijke Stallen. De meest prachtige koetsen worden hier tentoongesteld.


 

Hotels Berlijn | Hotels Munchen | Hotels Dusseldorf |Hotels Dresden | Auto huren | Hotels Duitsland|Stedentrips Duitsland |Links | Sitemap