U bevindt zich hier: Info & Service Stedeninformatie Berlijn  
 STEDENINFORMATIE
Berlijn
Dresden
Dusseldorf
Essen
Keulen
Trier
 INFO & SERVICE
Beoordelingen
Links
Sitemap
Stedeninformatie
Attractieparken

BERLIJN
 

Berlijn leeft! De gezellige restaurants en cafés, een uitgebreid winkelaanbod en ontelbare monumenten zorgen ervoor dat u zich geen moment hoeft te vervelen! Berlijn is niet alleen de hoofdstad, maar tevens de grootste stad van Duitsland met ruim 3,4 miljoen inwoners! In deze stad van contrasten is met name het grote contrast tussen heden en verleden goed zichtbaar. Maar Berlijn is niet alleen een stad van cultuur en historie, maar eveneens één van de groenste steden van Europa! U kunt bijvoorbeeld heerlijk wandelen door de Tiergarten, het meest omvangrijke park van Berlijn of een bezoek brengen aan de schitterende botanische tuin. Ook een wandeling door de bekende Unter den Linden is de moeite waard! Deze bekende laan loopt van de Brandenburger Tor tot aan de Alexanderplatz en langs deze 2 kilometer lange laan zult u verschillende belangrijke bezienswaardigheden zien. Verspreid over heel Berlijn zijn er natuurlijk ook nog talrijke andere historische hoogtepunten te bezichtigen, zoals de restanten van De Muur, de oude controlepost Checkpoint Charlie, de Berlijnse Dom, het parlementsgebouw Rijksdag, de in WOII zwaar gebombardeerde Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en het grootste paleis van de stad Schloss Charlottenburg. Voor musea kunt u terecht op het Museuminsel, op dit eilandje, gelegen in de Spree midden in Berlijn, zijn 5 verschillende musea gevestigd, waaronder het bekendste Pergamon Museum. Als u zich na al deze historische hoogtepunten zich eens zorgeloos wilt ontspannen, breng dan een bezoek aan één van de vele stadsstranden van Berlijn. Met name het stadsstrand bij East Side Gallery is het bezoeken waard, aangezien u direct tussen de rivier de Spree en het langste overgebleven stuk van De Muur zit. Ook kunt u natuurlijk heerlijk winkelen in Berlijn, bijvoorbeeld op de Kurfürstendamm, de grootste winkelboulevard in Berlijn of in het nabijgelegen KaDeWe, het grootste Europese warenhuis. In één van de hipste wijken van Berlijn, Prenzlauer Berg, kunt u terecht voor talloze trendy bars, restaurants en designerboetieks. Kortom: u komt al snel tijd tekort om alles te ontdekken!


 
 

Berlijn is sinds 1920 uitgeroepen tot een aparte deelstaat van Duitsland en wordt sindsdien omsloten door de deelstaat Brandenburg. Berlijn is gelegen in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree. Het is de grootste stad van Duitsland en ook een van de grootste steden van de EU. Berlijn staat bekend als een groene en hoog ontwikkelde culturele stad. U kunt in Berlijn heerlijk genieten van parken, meren, rivieren en kanalen, maar ook mag u de geliefde festivals, het nachtleven, musea en de verschillende kunsttentoonstellingen niet missen! 

Bezienswaardigheden

Berlijn beschikt over tal van uitgaansgelegenheden, winkelmogelijkheden en bezienswaardige monumenten. De rijke geschiedenis en het verleden van Berlijn laat zich goed uiten in de vele indrukwekkende monumenten uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog zoals de restanten van de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie en de betonblokken bij het Holocaust monument. Andere attracties die ook zeker de moeite waard zijn: de bekende kerk de Berlijnse Dom, het paleis Slot Charlottenburg, de botanische tuin, of één van de talloze musea. Een ideaal dagje uit met kinderen spendeert u in het Legoland Discovery Centre of in één van de dierentuinen.