U bevindt zich hier: Info & Service Stedeninformatie Dusseldorf  
 STEDENINFORMATIE
Berlijn
Dresden
Dusseldorf
Essen
Keulen
Trier
 INFO & SERVICE
Beoordelingen
Links
Sitemap
Stedeninformatie
Attractieparken

DUSSELDORF
 

De winkelstad van Duitsland, dat is Düsseldorf! Bezoek de wereldberoemde Köningsallee met de elegante etalages, shopping malls, exclusieve winkels en talrijke terrasjes. Voor de kunst- en cultuurliefhebbers zijn er ook tal van mogelijkheden in deze stad. Zo zijn er talloze bezienswaardige monumenten waaronder de bekende St. Lambertuskerk. Düsseldorf is een relatief kleine stad maar hierdoor zijn vrijwel alle leuke plekken op loopafstand te ontdekken. Het oude stadsgedeelte ligt op de rechteroever van de Rijn, en het moderne nieuwe gedeelte vindt u op de linkeroever. Door middel van meerdere bruggen zijn beide stadsdelen en ook de leukste bezienswaardigheden goed te bereiken! Voor een gezellig avondje uit bent u in Düsseldorf ook aan het juiste adres met maar liefst meer dan 200 horecagelegenheden in het historische centrum, de Altstadt. Tevens beschikt de stad over vele theaters, musea, opera’s en concerten. Heeft u even genoeg van de drukte? Maak dan een heerlijk ontspannen boottocht over de Rijn of een romantische wandeling in een van de prachtige parken!


 

Bezienswaardigheden

Bezoek de Dom in Aken, het allereerste Duitse monument op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor wintersportliefhebbers zijn er meerdere geliefde wintersportgebieden als het Bergische Land, Sauerland, Siegerland en het Westerwoud. U kunt hier dan ook volop skiën, maar ook genieten van de prachtige omgeving. Een bezoekje aan de hoofdstad Düsseldorf mag ook zeker niet ontbreken aan uw verblijf in deze regio. Hier zijn tal van bezienswaardige monumenten, theaters, parken maar ook winkelliefhebbers vermaken zich in deze stad prima! Ook voor een uitje met de kinderen bent u hier op de juiste plaats met het Movie Park Germany in de nabije omgeving.


 

Kerstmarkten Düsseldorf

Düsseldorf staat uiteraard bekend om haar gezellige kerstmarkten. De heerlijke marktdrukte, de duizenden lichtjes, de gedecoreerde pleinen en de nostalgische marktkramen trekken ieder jaar weer talloze bezoekers naar de kerstmarkten van deze stad. Iedere kerstperiod, wordt de stad Düsseldorf omgetoverd in een romantisch sprookjesachtig winterland met maar liefst ca. 250 feestelijk gedecoreerde kraampjes.
De markten zijn geopend van 20 november tot en met 23 december, en zijn dagelijks geopend van 11.00u. tot 20.00u. Op vrijdag en zaterdag zijn de kerstmarkten zelfs een extra uur langer geopend en iedere dag na 16.00u. zijn er verschillende optredens en muziek! Op 23 november, dodenherdenkingsdag, zijn de kerstmarkten gesloten.
 

Kerstmarkt op de Marktplatz

De Marktplatz beschikt over een prachtig decor met kraampjes die qua kleur en stijl aansluiten bij het historische Renaissance raadhuis. Een 100 jaar oude, compleet gerestaureerde draaimolen en de handgesneden levensgrote kribbe zijn de top attracties van deze markt. Tevens kunt u in de marktstraat handwerkers aan het werk zien, zoals o.a. glasblazers, kunstsmeden en kunstdraaiers.


Kerstmarkt op de Heinrich-Heine-Platz

Deze markt staat ook wel bekend als de ‘engeltjesmarkt’ van Düsseldorf. De kerstmarkt beschikt over een hemelse sfeer door de zee van lichtjes die worden weerkaatst in de gouden engeltjes die over de gehele markt verspreid zijn.


 

Kerstmarkt op de Flinger Strasse

De Flinger Strasse verbindt de kerstmarken aan de Marktplatz en de Heinrich-Heine-Platz. Hoogtepunt van deze markt is de traditionele Glühwein piramide.


 

Kerstmarkt aan de Stadtbrückchen

Een geliefde maar rustige kerstmarkt omgetoverd in een schitterend winterlandschap. Deze markt is gelegen op de binnenplaats van het Wilhelm-Marx-Haus in het midden van de stad.


Kerstmarkt op de Schadowplatz

Deze gezinsvriendelijke kerstmarkt biedt vermaak voor jong en oud! De traditionele huisjes zijn bedekt met vers dennengroen en hier kunt u terecht voor leuke aankopen en kerstlekkernijen. Speciaal voor kinderen zijn er diverse nostalgische kermisattracties, kinderactiviteiten en een gevarieerd theaterprogramma. Klik hier voor meer informatie over de kerstmarkt in Düsseldorf.