U bevindt zich hier: Info & Service Stedeninformatie Keulen  
 STEDENINFORMATIE
Berlijn
Dresden
Dusseldorf
Essen
Keulen
Trier
 INFO & SERVICE
Beoordelingen
Links
Sitemap
Stedeninformatie
Attractieparken

KEULEN
 

Keulen is zonder meer één van de mooiste steden aan de Rijn. De wereldberoemde Kölner Dom in het hart van de stad is al sinds eeuwen haar kenmerk. Een bezoek aan deze imposante kathedraal is dan ook zeker aan te raden. Vanuit de torens heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Voor cultuurliefhebbers zijn er verschillende musea waaronder het Stadtmuseum, Museum Ludwig en het Imhoff Stollwerck Chocolademuseum langs de Rijn. Keulen staat ook bekend om de grote carnavals en zijn originele brouwerijen. In de vele restaurants kunt u genieten van heerlijke klassieke Duitse gerechten of een drankje doen in een van de vele bars, clubs of pubs. De levendige binnenstad telt mooie winkelstraten met talloze winkels, gezellige cafés, bars en talrijke restaurantjes waar u heerlijk kunt slenteren en shoppen. Of maak een wandeling door de historische Altstadt met haar vele restaurants en kroegjes, waar het unieke lokale bier "Kölsch" wordt geschonken.Bezienswaardigheden

Bezoek de Dom in Aken, het allereerste Duitse monument op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor wintersportliefhebbers zijn er meerdere geliefde wintersportgebieden als het Bergische Land, Sauerland, Siegerland en het Westerwoud. U kunt hier dan ook volop skiën, maar ook genieten van de prachtige omgeving. Een bezoekje aan de hoofdstad Düsseldorf mag ook zeker niet ontbreken aan uw verblijf in deze regio. Hier zijn tal van bezienswaardige monumenten, theaters, parken maar ook winkelliefhebbers vermaken zich in deze stad prima! Ook voor een uitje met de kinderen bent u hier op de juiste plaats met het Movie Park Germany in de nabije omgeving.


Kerstmarkten Keulen

Kerstmis komt steeds dichterbij en ieder jaar weer is er de bekende zoektocht naar passende cadeaus voor familie en vrienden. In Keulen bent u aan het juiste adres als u ook op zoek bent naar deze cadeaus! Keulen heeft iedere kerst weer verschillende aantrekkelijke en feestelijk gedecoreerde kerstmarkten waar u zeker zult slagen met het vinden van geschikte aankopen!

De markten openen omstreeks 20 November tot 23 December, en zijn dagelijks geopend van 11.00u. tot 21.00u. De openingsdata kunnen echter wat verschillen per kerstmarkt.


Kerstmarkt op de Neumarkt

De oudste kerstmarkt van Keulen vindt plaats op het centrale plein in het winkelcentrum van de binnenstad van Keulen, de Neumarkt. De historische kramen ademen een échte kerstsfeer uit en u kunt hier o.a. terecht voor voorwerpen van kunstnijverheid en hangborden met afbeeldingen van traditionele kerstmarkten.


Kerstmarkt op de Alter Markt

Voor het raadhuis van Keulen, in het hart van de oude binnenstad, bevindt zich de Kerstmarkt op de Alter Markt. Op de Alter Markt vindt u een waar kerstparadijs voor kinderen met een nostalgische kindercarrousel, poppentheater, optreden van de Kerstman, en veel kramen met speelgoed.Kerstmarkt aan de Dom

Bij de kerstmarkt aan de Dom vindt u de grootse dennenboom in het Rijnland. Deze markt heeft maar liefst 160 prachtige houten paviljoens waar u o.a. terecht kunt voor prachtige voorwerpen en een hapje en een drankje.


Kerstmarkt op de Rudolfplatz

Deze kerstmarkt brengt u in een ware sprookjeswereld met meerdere grote sprookjesfiguren die geplaatst zijn voor de middeleeuwse ‘Hahnentor’ burcht


Middeleeuwse Kerstmarkt

De middeleeuwse kerstmarkt is direct gelegen aan de Rijn en heeft een Middeleeuws karakter. Goochelaars, grappenmakers en muzikanten voorzien u van alle vermaak tijdens uw bezoek aan deze markt. Op deze markt kunt u o.a. terecht voor zelfgemaakte handelswaar.


Advent op de Rijn

Een drijvende kerstmarkt bezoekt u aan boord van de ‘MS Wappen von Köln’ met meer dan 40 kramen. Onder het genot van een drankje kunt u heerlijk genieten van het prachtige winterse panorama uitzicht. Klik hier voor meer informatie over de kerstmarkten in Keulen.